Varför heter det att blod är tjockare än vatten?

Gokväll,

Jag bjöd över mina två närmsta vänner ikväll och vi pratade om politik, kärlek, jobb, framtid och allt annat mellan himmel och jord. Peter som jag känt sedan jag gick i gymnasiet stannade kvar lite längre och vi började prata om blodsband, alltså biologiska föräldrar/barn eftersom jag och min sambo nu har fått en fantastisk liten dotter.

Jag har alltid förstått ordspråket blod är tjockare än vatten och att familj är viktigast. Men vad är familj och vem sätter ramarna för det?

Att två personer har samlag/sex och det blir ett barn som föds betyder ju inte så mycket egentligen. Barnet har inte önskat att blivit fött och i princip vem som kan ”skaffa” barn.

För mig handlar familj om vem som alltid finns där för en, uppfostrar en, ger en mat, utbildning, kärlek och allt annat som hör till och som gör att man blir en egen individ.

Så att säga att blod är tjockare än vatten låter i mina öron gammalt och förlegat. Hur resonerar ni? Är blod tjockare än vatten?

Djupa tankar såhär på kvällen ❤️

//Johan

Write a comment