Tävla med Apollo om en resa för två ned till Gran Canaria under Pride-veckan!

Här är Gran Canaria-pärlan med stort mmm….

Maspalomas – turistorten med stort mmmmmm….
Här finns allt för den perfekta semestern – vare sig du reser själv, med din partner eller med vännerna.  Behagligt klimat året om, fina stränder, vackra omgivningar med såväl grönskande berg som en egen liten öken precis vid havet! Dessutom hittar du hur mycket mysiga restauranger och pubar som helst! Jag har själv jobbat i Playa del Ingles i närheten av Maspalomas – och eftersom jag under mina tio månader där verkligen fick chansen att även upptäcka de mindre kända pärlorna så vet jag att Gran Canaria är så mycket mer än vad en del kanske förknippar med den ändå omåttligt populära kanarieön.

Johan Larsson bloggar för Apollo och berättar om sina minnen från tiden då han arbetade på Gran Canaria – och drömmer sig bort till Maspalomas i november för att uppleva Maspalomas Winter Pride på plats.

JUST NU: 1 000:- rabatt till Gran Canaria

När jag jobbade på Gran Canaria – 2001 – fanns det ju inte sociala medier på samma sätt som idag så därför har jag tyvärr inte så mycket foton därifrån. Men OM jag hade haft det hade troligvis mina sociala kanaler vimlat av bilder därifrån 😀 – för omgivningarna i Maspalomas är på många håll MAGISKA.

Maspalomasöknen är magisk 🙂

Att vandra runt bland de vidsträckta sanddynerna i Maspalomasöknen är en mäktig upplevelse – nästan lite som att ta sig tillbaka till Aladdins tid ;). Maspalomas är en lugn och avslappnad semesteroas med låg hotellbebyggelse, breda promenadgator med massor av vajande palmer.

 Morgonpromenad och frukost på balkongen

När jag säsongade brukade jag inleda mina dagar med en skön (och ibland svettig) morgonpromenad längs med små pittoreska gator kantade av höga palmer och röd- och orange-sprakande blommor, sedan ta ett dopp i det svalkande vattnet vid någon av de fina stränderna vid Maspalomas-öknen för att sedan äta en god frukost i solen – på något utefik eller på min balkong hemma i lägenheten.  Och på dagarna fanns det alltid något att roa sig med – om så bara med en bok i en solstol, eller hänga med på någon av de många utflykterna som arrangeras runt om på ön.
Vare sig du är ute efter romantik med fantastiska solnedgångar över Maspalomas-öknen och havet, eller fart och fläkt längs med bargatorna i Playa del Ingles, så har den här delen av Gran Canaria verkligen något att erbjuda för alla. Och varje år arrangeras Pride i Maspalomas  – en folkfest utan dess like! Bättre stämning får man leta efter 🙂

Tips! Vill du uppleva Maspalomas Winter Pride i november på plats?  Just nu kan du tävla med Apollo om en resa för två ned till Gran Canaria under Pride-veckan! Kolla in mer här
Jag och min kille John är i alla fall väldigt sugna på att åka ner 🙂

Jag och John älskar att resa och upptäcka nya platser. Travel is the only way that makes you richer – eller vad är det man brukar säga? 🙂

Hoppas vi ses på Stockholm Pride!

Write a comment