Hejdå Nice 

Ställde mitt alarm på 07.30 för att packa det sista innan taxin kom och hämtade upp oss. Sitter just nu i loungen på flygplatsen och dricker en kaffe och tänker på de fantastiska dagar vi haft här på Franska Rivieran.

Igår besökte vi en marknad i Nice och vi köpte med oss ingredienser för att sedan tillsammans med några kockar laga vår egna lunch.

Vi träffade även matbloggaren Anne Sallé som gav oss några tips och trix från hennes senaste matbok.

Vi lagade maten i hotellets restaurang (Hotel Monsigny Nice) och på menyn så stod det ostron med Kiki (en frukt som är söt).


Jag tycker det är helt ok med ostron men är inget större fan direkt. Dock så ser det ju väldigt trevligt ut ☺️

Eftersom man inte blir så mätt på ostron så gick vi till gamla stan och besökte en liten lokal restaurang som tre bästa vänner ägde tillsammans. De lagar allt själv samt serverar sina gäster vilket ger en personlig tutch på stämningen. Jag fick in lite olika små rätter som är populära här i Nice


Att bara gå runt på gatorna och upptäcka mysiga ställen är det bästa jag vet när man är ute och reser.

John behövde gå på toa efter ett tag och då beslöt vi oss för att sätta oss på en uteservering och ta ett glas bubbel innan vi gick vidare ☀️


Sista natten bodde vi på Grand Hotel Florence som ligger mitt i stan. Det är ett ekologiskt hotell och på taket har de en egen biodling som vi fick gå upp och kika på.


Jag smakade honungen till frukost som var utsökt 😋

På kvällen gick vi till gamla stan och åt en middag och lyckades hitta en restaurang där det fanns en svensk kock i köket. Det underlättar ju alltid när Kocken pratar samma språk med tanke på alla Johns allergier.

Vi avrundade kvällen redan 21.30 mätta och belåtna.

Det har verkligen varit en härlig resa och som jag sa till John i taxin på väg till flygplatsen (som bara tog 10min) är att jag gärna kommer tillbaka snart igen.


//Johan 🇫🇷❤️

Write a comment